Grease (2021)

Lilleskoven, Ungdomshold 1 (2018)

OM OS: Alt om vores helt særlige
teaterforening på Amager

TÅRNBY TEATER er en amatørteaterforening med mange år og forestillinger på bagen. Vi er placeret i hjertet af Amager, og kan i 2024 fejre hele 54 års fødselsdag. Over 100 aktive medlemmer i alle aldre dyrker sin interesse hos os, og vi er i høj grad en medlemsdreven forening. Vi spiller store klassikere og små forestillinger. Vi interesserer os for alle dele af produktionen fra idé, teknik, kommunikation til den færdige forestilling. Og vi er en social forening, der årligt tager på hyttetur, holder juleafslutning, laver udvalg, huser fredagscaféer og meget mere. Vi har desuden fire fuldt aktive undervisningshold for børn og unge under 18 år, der ligeledes bringer liv og fine forestillinger til teatret. 

Vi er stolte af at have været en aktiv spiller i Amagers foreningsliv samt et kreativt samlingspunkt for børn, unge og voksne i mere end et halvt århundrede.

Vores teater ligger på Englandsvej 290, hvor også kommunens foreningsråd og Tårnby Bladet har til huse. Teatret rummer alt fra prøve- og arbejdsrum, kostumeafdeling, mødelokaler, sminkegang, backstageområde, café og bar. Og så selvfølgelig vores scene på 2. sal, hvor vi har plads til 64 tilskuere. Med jævne mellemrum har teatret spillet store udendørsforestillinger enten i teatrets gård eller bag teatret, senest Midt om natten (2010), West Side Story (2011), Brødrene Løvehjerte (2014) og Grease (2021).

VIL DU STØTTE OS? Hvis du vil støtte teatret uden at stå på
scenen eller producere forestillinger, kan du købe et årskort til
teatret. Få gratis adgang, rabat i baren og en masse fordele her.

Historien om TÅRNBY TEATER

Den 19. april 1970 dannede en lille gruppe af driftige teaterentusiaster “Teatergruppen Team, Kastrup”. Gruppen havde gået på et dramaaftenskolehold sammen og ville nu starte noget selv – det fik de mulighed for i den gamle tobaksfabrik på Løjtegårdsvej 157. Huslejen var dog ganske pebret, og til sidst måtte teatergruppen årligt sælge lotterilodder, afholde markedsdage og forsømme arbejde for at spille institutionsforestillinger i dagtimerne for at få økonomien til at løbe rundt. Det kunne ikke blive ved, så efter 22 år og knap 100 forestillinger, måtte man se sig om efter nye lokaler.

I 1992 trådte Tårnby Kommune til ved at tildele os skolebygningen på Englandsvej 290. Den selvsamme adresse, vi bor på i dag sammen med Tårnby Bladet og kommunens foreningsråd. Her har vi i tredive år produceret et væld af forestillinger.

VIL DU VÆRE MED? Er du under 18 år, har du mulighed for at skrive dig op til et af vores børne- eller ungdomshold her. Er du voksen, kan du skrive om dig selv til teatrets mail eller møde op den første mandag i måneden kl. 19.30, hvor vi holder medlemsmøde.

Brødrene Løvehjerte (2014)

Burning Love (2019)

Dyk ned i nostalgien og læs om alle vores tidligere forestillinger fra de første småspil i 1971 til de helt store nyere friluftsoplevelser lige her.

Menneskeoffer (2022)

Få adgang til teatrets forestillinger og fredagscaféer, tidligere adgang til billetter og billigere snacks og drikke i baren med et årskort til teatret.

Vidunderland, Børnehold 1 (2022)

Vi har faste hold for teaterglade børn og unge, der øver fra september til og med maj. Du kan skrive dig på vores venteliste her.

HVAD ER TÅRNBY TEATER?

Den 19. april 1970 dannede en gruppe teater-entusiater Teatergruppen Team, Kastrup. Gruppen havde ikke noget fast spillested. Men det kom der heldigvis en løsning på, da man flyttede ind på Løjtegårdsvej 157, hvorved Tårnby Teater fik sin første adresse.

Herefter eksisterede teatret som Teatergruppen Kastrup på Tårnby Teater. Det blev til næsten 100 produktioner i disse lokaler, men da huslejen blev for dyr, måtte teatergruppen se sig om efter nye lokaler. I 1992 trådte Tårnby Kommune til og sikrede foreningen tag over hovedet ved at tildele os skolebygningen på Englandsvej 290 – den selvsamme adresse, vi stadig bor på i dag. Desuden har Tårnby Bladet og kommunens foreningsråd også til huse i den T-formede bygning.

Tårnby Teater har gennem 50 år produceret et væld af forestillinger – alt lige fra selvskrevne dramaer og intense kammerspil til helt store udendørsforestillinger som Midt om natten, West Side Story og Brødrene Løvehjerte. Derudover har teatret flere gange deltaget i internationale teaterprojekter. I et halvt århundrede har Tårnby Teater været aktive i kommunens kulturliv. Gennem undervisning og forestillinger har vi været et kreativt samlingspunkt for børn, unge og voksne. Og det glæder vi os til at fortsætte med i mange år fremad!

HVEM ER TÅRNBY TEATER?

Tårnby Teater er en amatørteaterforening med mange år og forestillinger på bagen. Vi ved derfor også, at teater ikke kun handler om premierer og gribende øjeblikke på scenen. Før det ligger et stort stykke arbejde.

Vi er et medlemsdrevet teater, så det er i høj grad medlemmerne selv, der foreslår og producerer vores forestillinger. Hvis du er fuld af ideer, virketrang og gerne vil være aktivt medlem, så mød os på teateret den første mandag i hver måned kl.19.30. Her kan man foreslå forestillinger, kurser eller andre arrangementer. Der er også her, man kan melde sig ind i teatrets udvalg, der sørger for alt det rundt om forestillingerne.

Teaterets scene på 2. sal har plads til 64 tilskuere og uendelige muligheder for skiftende scenografi. Derudover har teateret fine publikumsfaciliteter, kostumerum, scenografilagre, værksteder og prøverum. Desuden har teateret ofte mindre arrangementer og forestillinger nede i vores café. Det er også her afholder vi vores fredagscaféer, som medlemmerne skiftes til at arrangere.

NYHEDSBREV

Cirka hvert halve år udgiver vi et nyhedsbrev. Her giver vi læserne mulighed for at følge med i, hvad der rører sig på teatret. Ofte vil der være tale om interviews med teatrets medlemmer og/eller særlige indblik i produktionerne bag vores forestillinger. Nyhedsbrevet bliver udgivet til vores årskortholdere og interessemedlemmer, men nyhedbrevene ligger også tilgængelige her på vores hjemmeside. Du kan læse mere om nyhedsbrevet og se de seneste udgaver her.