HVAD ER TÅRNBY TEATER?


Den 19. april 1970 dannede en lille gruppe af driftige teaterentusiater “Teatergruppen Team, Kastrup”. Gruppen havde dog ikke noget fast spillested. Dette kom der heldigvis en løsning på, da man flyttede ind på Løjtegårdsvej 157, og Tårnby Teater derved fik sin første adresse. Herefter eksisterede teatret i mange år som “Teatergruppen Kastrup på Tårnby Teater”. Det blev til næsten 100 forskellige forestillinger i disse lokaler, men en dag blev huslejen for pebret, måtte Teatergruppen Kastrup se sig om efter nye lokaler. I 1992 trådte Tårnby Kommune til og sikrede foreningen tag over hovedet ved at tildele os skolebygningen på Englandsvej 290 – den selvsamme adresse, som man kan finde os på den dag i dag. Desuden har Tårnby Bladet og kommunens foreningsråd også til huse i den T-formede bygning.

Tårnby Teater har i gennem mere end 45 år produceret et væld af forestillinger – alt lige fra selvskrevet dramaer og intense kammerspil til helt store udendørsforestillinger – som Grease (2006), Midt om natten (2010), West Side Story (2011) og Brødrene Løvehjerte (2014). Derudover har teatret flere gange deltaget i internationale teaterprojekter og deltager årligt i kommunens Foreningsdag. I næsten et halvt århundred har Tårnby Teater været en aktiv spiller i Tårnby Kommunes kulturliv. Både gennem holdundervisning og forestillinger har vi været et kreativt samlingspunkt for børn, unge og voksne. Og det glæder vi os til at fortsætte med i mange år fremad!

HVEM ER TÅRNBY TEATER?


Tårnby Teater er en amatørteaterforening med mange år og forestillinger på bagen. Vi ved derfor også, at teater ikke kun handler om premierer og gribende øjeblikke på scenen. Før det ligger et stort stykke arbejde. Vi er et medlemsdrevet teater, så det er i høj grad medlemmerne selv, der foreslår og producerer vores forestillinger. Så hvis du er fuld af ideer, virketrang og gerne vil være aktivt medlem, så mød os på teateret den første mandag i hver måned kl.19.30. Det er der alting starter, hvor der er mulighed for at foreslå forestillinger, kurser eller andre arrangementer. Der er også her, man kan melde sig ind i teatrets udvalg, der sørger for alt det, der ligger uden om forestillingerne.

Teaterets hovedscene på 2. sal har plads til 64 tilskuere og næsten uendelige muligheder for skiftende scenografi. Derudover rummer teateret alt, hvad man har brug for af publikumsfaciliteter, kostumerum, scenografilagre, værksteder og prøverum. Desuden har teateret også ofte mindre arrangementer og forestillinger nede i vores café. Det er også her afholder vi vores berømte fredagscaféer, som medlemmerne skiftes til at arrangere.

NYHEDBREV


Cirka hvert halve år udgiver vi et nyhedsbrev. Her giver vi læserne mulighed for at følge med i, hvad der rører sig på teatret. Ofte vil der være tale om interviews med teatrets medlemmer og/eller særlige indblik i produktionerne bag vores forestillinger. Nyhedsbrevet bliver i første omgang udgivet til vores årskortholdere og interessemedlemmer, men nyhedbrevene ligger også tilgængelige her på vores hjemmeside. Du kan læse mere om nyhedsbrevet og se de seneste udgaver her.

TEATER GENNEM 50 ÅR


Grundet coronavirus er sommmerens GREASE-forestillinger rykket til sommeren 2021.

Du kan læse meget om fejringen af vores halve århundrede lige her.

HVAD ER TÅRNBY TEATER?

Den 19. april 1970 dannede en gruppe teater-entusiater Teatergruppen Team, Kastrup. Gruppen havde ikke noget fast spillested, men det kom der heldigvis en løsning på, da man flyttede ind på Løjtegårdsvej 157, hvorved Tårnby Teater fik sin første adresse.

Herefter eksisterede teatret som Teatergruppen Kastrup på Tårnby Teater. Det blev til næsten 100 produktioner i disse lokaler, men da huslejen blev for dyr, måtte teatergruppen se sig om efter nye lokaler. I 1992 trådte Tårnby Kommune til og sikrede foreningen tag over hovedet ved at tildele os skolebygningen på Englandsvej 290 – den selvsamme adresse, vi stadig bor på i dag. Desuden har Tårnby Bladet og kommunens foreningsråd også til huse i den T-formede bygning.

Tårnby Teater har gennem 50 år produceret et væld af forestillinger – alt lige fra selvskrevne dramaer og intense kammerspil til helt store udendørsforestillinger som Midt om natten, West Side Story og Brødrene Løvehjerte. Derudover har teatret flere gange deltaget i internationale teaterprojekter. I et halvt århundrede har Tårnby Teater været aktive i kommunens kulturliv. Gennem undervisning og forestillinger har vi været et kreativt samlingspunkt for børn, unge og voksne. Og det glæder vi os til at fortsætte med i mange år fremad!

HVEM ER TÅRNBY TEATER?

Tårnby Teater er en amatørteaterforening med mange år og forestillinger på bagen. Vi ved derfor også, at teater ikke kun handler om premierer og gribende øjeblikke på scenen. Før det ligger et stort stykke arbejde.

Vi er et medlemsdrevet teater, så det er i høj grad medlemmerne selv, der foreslår og producerer vores forestillinger. Hvis du er fuld af ideer, virketrang og gerne vil være aktivt medlem, så mød os på teateret den første mandag i hver måned kl.19.30. Her kan man foreslå forestillinger, kurser eller andre arrangementer. Der er også her, man kan melde sig ind i teatrets udvalg, der sørger for alt det rundt om forestillingerne.

Teaterets scene på 2. sal har plads til 64 tilskuere og uendelige muligheder for skiftende scenografi. Derudover har teateret fine publikumsfaciliteter, kostumerum, scenografilagre, værksteder og prøverum. Desuden har teateret ofte mindre arrangementer og forestillinger nede i vores café. Det er også her afholder vi vores fredagscaféer, som medlemmerne skiftes til at arrangere.

NYHEDSBREV

Cirka hvert halve år udgiver vi et nyhedsbrev. Her giver vi læserne mulighed for at følge med i, hvad der rører sig på teatret. Ofte vil der være tale om interviews med teatrets medlemmer og/eller særlige indblik i produktionerne bag vores forestillinger. Nyhedsbrevet bliver udgivet til vores årskortholdere og interessemedlemmer, men nyhedbrevene ligger også tilgængelige her på vores hjemmeside. Du kan læse mere om nyhedsbrevet og se de seneste udgaver her.